HANS GEVELING FOUNDATION

Ongeveer tien jaar geleden is het Hans Geveling Derde Wereld Fonds opgericht. Dit is een fonds op naam bij OxfamNovib. Omdat het gaat om een fonds op naam is het mogelijk de doelstelling zelf te bepalen. De doelen worden door OxfamNovib aangedragen en moeten passen binnen de doelstelling van het fonds op naam. Bij het Hans Geveling Derde Wereld Fonds is dat het steunen van kleinschalig landbouw projecten in Afrika. Een van de belangrijkste projecten die gesteund worden is Stop Shahel in Mali. Het ging hier om het aanleggen van waterputten, bouwen van graanschuren voor opslag van graan en het aanleggen van groente tuinen. De steun is voor vijf jaar gegeven. Het is de doelstelling van OxfamNovib die het HGDWF ondersteunt, om na een periode van vijf jaar, een project af te ronden. OxfamNovib wil dat de mensen zichzelf dan kunnen redden. Beter het geven van een hengel dan steeds moeten zorgen voor vis. Zelfredzaamheid is de doelstelling.In 2013 is de Hans Geveling Foundation opgericht. Dit om meer mogelijkheden te hebben projecten uit te zoeken. De samenwerking met OxfamNovib blijft intact. Ook de doelstelling van de Foundation is het steunen van het Hans Geveling Derde Wereld Fonds. Daarnaast kunnen andere projecten steun krijgen. Ook doelen die het verkleinen van de culturele verschillen, tussen arm en rijk, tussen gelovigen en niet gelovigen en allerlei andere cultuurverschillen, is een doelstelling geworden.

Voor 2013 en komende jaren wordt onderzoek gedaan naar de steun van Fongs in Senegal. Het gaat daarbij om steun aan boeren coöperaties. Er loopt nog een onderzoek om te kijken of deze steun past binnen de doelstelling.

Voor meer informatie kan ingelogd worden op…. De website van de Hans Geveling Foundation en op de website van OxfamNovib.